Destinatii in Canada

Toronto

Situat pe malul lacului Ontario,Toronto este cel mai mare oras din Canada si se afla pe locul cinci in topul celor mai populate orase din Canada. Prestigioasa revista Forbes l-a plasat pe locul 10 in topul celor mai puternice orase din punct de vedere economic. Populatia orasului este extrem de diversa, orasul Toronto. 49% din populatie este nascuta in afara Canadei. De altfel, motto-ul orasului este ?Diversitatea este forta noastra?.

Unde pot lucra in Toronto?
Ca dovada a fortei orasului, exista numeroase ramuri economice, cea mai dezvoltata dintre acestea fiind industria prelucratoare. Daca doresti sa emigrezi in Toronto, vei putea lucra si in domeniul serviciilor profesionale, stiintifice sau tehnice, in comert sau finante. Alte industrii cheie sunt si industria aerospatiala, serviciile financiare, industria alimentara, tehnologia informatiei sau turism. Conducerea orasului se implica in ajutorarea imigrantilo in procesul gasirii unui loc de munca. In acest sens, exista programe care ii ajuta pe imigranti sa-si evalueze calitatile si sa-si gaseasca slujbe in functie de acestea.

Unde ma simt bine in Toronto?
Toronto este unul dintre cele mai verzi orase, avand numeroase parcuri, bogate in locuri de relaxare si in locuri de joaca. Te vei putea relaxa plimbandu-te cu bicicleta prin oras sau jucand golf sau alte sporturi in cadrul centrelor comunitare.

Costuri importante
In medie, chiria in Toronto se ridica la 1123$/luna pentru un apartament cu doua camere si la 1329$ pentru un apartament cu trei camere.

Ottawa

Ottawa este capitala Canadei si are o populatie de aproximativ 810 mii de locuitori. A fost ales pentru a fi capitala dintr-un considerent ce demonstreaza dedicarea canadienilor catre diversitate si intelegere: la vremea respectiva, in 1857, era singurul oras mare aflat la granita dintre provinciile de azi Quebec si Ontario, subliniind astfel necesitatea unui compromis intre coloniile engleza si franceza.

Unde pot lucra in Ottawa?
Aproximativ 80% din cresterea fortei de munca din Ottawa provine din cadrul imigrantilor. Majoritatea locuitorilor din Ottawa lucreaza in serviciul public canadian sau in companiile tehnologice. Salariile sunt destul de ridicate, iar salariul minim pe economie in Ontario se ridica la 10,25$/ora. Conform unor statistici, imigrantii din Ottawa au salarii mai mari decat in orice alt oras canadian.Reteaua de transport local si regional este perfect pusa la punct.

Unde ma simt bine in Ottawa?
Ottawa este un oras cultural in care regasim numeroase muzee, statui sau institutii culturale. Te poti relaxa la o piesa de teatru sau la opera din Ottawa sau sa vizitezi unul dintre numeroasele muzee: Muzeul Canadian al Naturii, Muzeul Canadian de Stiinta si Tehnologie, Muzeul Canadian al Aviatiei sau Muzeul de Fotografie Contemporana.

Costuri importante.
Costul mediu al unei chirii pentru un apartament cu doua camere este de aproximativ 1000$/luna. Abonamentele pentru transportul in comun costa 71,25$ pentru adulti, 58,25$ pentru studenti si 28,25$ pentru pensionari. Vei plati pentru alimente in jur de 400-600$ pe luna.

Montreal

Montreal este cel mai mare oras din Quebec si al doilea ca marime din Canada. Are o populatie de aproximativ 3,6 milioane de locuitori in aria metropolitana, fiind al doilea oras din lume ca numar de vorbitori de limba franceza, dupa Paris. Este considerat unul dintre cele mai placute orase in care poti locui, iar diversitatea culturala este punctul forte al orasului, deoarece acesta cuprinde mai mult de 120 de comunitati culturale. Montreal este un centru comercial important, iar domeniile economice importante sunt industria aerospatiala, finantele, industria farmaceutica, tehnologia informatiei, cultura sau turism.

Unde pot lucra in Montreal?
Piata muncii este extrem de diversificata in Montreal, iar unele sectoare sunt in permanenta cautare de noi angajati, cum ar fi industria constructiilor de masini, industria alimentara, servicii financiare, etc.

Unde ma simt bine in Montreal?
Restaurante cu diferite specialitati, muzee, cladiri istorice, toate va asteapta sa le descoperiti rand pe rand in Montreal. Va puteti relaxa la cumparaturi intr-unul din numeroasele mall-uri din oras sau va puteti distra la meciurile echipei de hochei sau asistand la cursa de Formula 1. O adevarata capitala culturala, Montreal gazduieste numeroase festivaluri de moda sau muzica.

Costuri importante.
Costul inchirierii unui apartament nu este ridicat, fiind mai avantajos decat in alte orase. In Quebec, costul mediu al inchirierii unui apartament cu 2 camere este de 629$/luna, in timp ce in Montreal ajunge la 659%/luna. Abonamentele de transport in comun costa in jur de 63$, iar abonamentele de telefon nu depasesc 30$/luna.

Quebec-City

Quebec-City este capitala provinciei Quebec, fiind unul dintre cele mai vechi orase din America de Nord, avand o vechime de aproape 4 secole.

Ce il recomanda ca posibila destinatie pentru noua ta viata? Este un centru economic important in regiune, este usor accesibil, costurile nu sunt ridicate, iar rata criminalitatii este scazuta. In plus, poti sa-i oferi familiei tale un mediu sanatos in care sa traiasca, datorita aerului curat si a numeroaselor parcuri si locuri de joaca pentru copii.

Unde pot lucra in Quebec-City?
Regiunea are o economie dinamica, in permanenta crestere, mai ales in sectorul serviciilor. Exista si slujbe disponibile in industrie, dar principalii angajatori din regiune sunt companiile din sectorul asigurarilor, al tehnologiei informatiei sau din sectorul financiar. Parcul tehnologic din Quebec-City a devenit in ultimii ani un for important pentru cercetatorii din domenii variate.

Unde ma simt bine in Quebec-City?
Numeroase festivaluri au loc in oras, iar arhitectura orasului este deosebita, invitandu-te la o plimbare.

Costuri importante.
Apartamentele sunt accesibile in Quebec-City, acesta fiind unul din avantajele importante pentru a va muta aici. Transportul in comun costa in jur 74$/luna.

Halifax

Halifax este un centru economic important cuprinzand o serie de servicii guvernamentale si companii din sectorul privat. Orasul are o cultura diversa si bogata, data de numeroasele grupuri etnice care traiesc aici. Aproximativ 51% din imigranti provin din Asia si Orientul Mijlociu.

Unde pot lucra in Halifax?
Agricultura, pescuitul, industria miniera, industria lemnului si industria extractoare sunt cele mai importante ramuri economice, activitatea economica fiind centrata mai mult pe exploatarea resurselor naturale.

Unde ma simt bine in Halifax?
Galeriile de arta sau muzeele sunt atractii turistice importante in oras, unde puteti petrece o zi linistita la plimbare cu familia dumneavoastra. Exista si numeroase oportunitati de a practica sportul, atat in cadrul unor centre de sport, cat si in numeroasele parcuri sau la malul marii.

Costuri importante.
In medie, chiria unui apartament cu 2 camere, inclusiv costurile aditionale se ridica la 700$. Abonamentul la transportul in comun costa aproximativ 70$, iar serviciile de telefonie aproximativ 23$.