Sistemul de pensii


O persoană este considerată în vârstă, în Canada, după 65 de ani. În societatea canadiană, e frecvent ca persoanele în vârstă să trăiască singure. Cei care au nevoie de îngrijiri speciale pot adesea locui într-o casă de bătrâni sau un centru care dispune de personal medical şi specializat. Cu toate acestea, mulţi canadieni primesc la ei membrii în vârstă ai familiei.

Siguranţa la bătrâneţe: Programul de Siguranţă la bătrâneţe furnizează un venit de bază tuturor persoanelor peste 65 de ani care sunt rezidenţi canadieni. De obicei, prestaţiile sunt vărsate persoanelor care au locuit timp de cel puţin 10 ani în Canada. Persoanele în vârstă cu un venit mic pot, de asemenea, să aibă dreptul la un Supliment de venit garantat, iar soţii acestora (sau vaduvi/vaduve) pot să primească alocaţia de soţ, dacă au între 60 şi 64 de ani.

Regimul de pensii din Canada varsă prestaţii cotizanţilor la pensie sau invalizilor, ca şi soţilor şi copiilor cotizanţilor decedati. Toate persoanele care muncesc în Canada contribuie la acest sistem.