Viata in Canada

Canada e o ţară minunată.

Bucuraţi-vă de ce vă oferă această ţară : un trai în bunăstare, civilizaţie şi respect.

Învăţaţi să descoperiţi Canada. Luaţi de la această ţară, acele lucruri care vă fac fericit.

Natura e uluitoare: cerul verii – adânc, albastru curat; câmpuri nesfârşite galbene şi verzi; zbuciumul oceanului spumegând ţărmurile; măreţia munţilor cu piscuri albe şi lacuri de cleştar.

Simfonia de culori de pe paleta toamnei ce a dat iama în pădurea de arţari. Parcuri cu ratoni, sconcşi şi multe veveriţe. Soarele blând auriu al ‘verii indiene’.

Pentru cei ce îndrăgesc mişcarea: Complexurile de Sport şi Recreaţie cu bazine de înot, terenuri multi-sportive, săli de gym şi fitness, terenuri de tenis, toate cu acces gratuit. Piste de alergare şi de ciclism cu trasee în aer liber. Parcuri amenajate pentru mişcare şi recreere. Trasee şi poteci pentru mersul pe jos şi cu bicicleta. Paradisul schiorilor şi al iubitorilor sporturilor de iarnă.

Oraşul pulsează iar sângele lui e lumina ce curge prin neoane. Cartierele etnice sunt o atracţie, ele însele. Cartierul Italian cu pizza şi cafe siciliano. Cartierul Portughez cu vestitele Churasqueria unde ni se face gura apă ori Cartierul Grecesc, taverne pline de oameni veseli care cântă tare şi beau ouzo în ritm de bouzuki. Cartierul chinezesc, roi de omuleţi mici şi repezi, mister şi tăiţei. Cartierul Indian – ce abundenţă de miresme ! Magazine cu articole traditionale, îmbrăcaminte exotică, forme şi culori. Restaurante cu cele mai diverse specifice.

Seara continuă în spectacole. Scenele din Toronto sunt gazdă a celor mai celebre reprezentaţii : de la spectacole de revistă mondene, până la opere măreţe şi nemuritoare, balet de calitate ori reprezentaţii de teatru.

Mai apoi, noaptea te cheamă către baruri şi night clubs. Programe de cabaret şi vaudeville. Cluburi dezgolite, lasciv, în lumina roz a poftelor.

Cultura are un buget sănătos. Bibliotecile, surse de informaţie inimaginabile dar şi sanctuar al cunoaşterii şi păcii interioare. O vizită la Metropolitan Library in Toronto este o experienţă de neuitat.

Un punct de atracţie este festivalul anual Shakespeare din Stratford, Ontario. În fiecare an, din aprilie până în noiembrie, actori renumiţi vin să omagieze opera nemuritoare a bardului de pe râul Avon.

Montreal – Festival de Jazz – Montreal – Cirque du Soleil – Montreal – Casino – Montreal – Formula 1.

Caribana – Festivalul care dă culoare verii în Toronto, unde spectacolul se ţine lanţ, iar dansul o ia pe străzi.

Calgary Stampede – Vestul sălbatic la el acasă. Rodeo pe cai şi tauri, oase rupte şi cow-boy adevăraţi.

Alegeţi din minunatele lucruri care această ţară le oferă. Puneţi bucăţile una lângă cealaltă şi construiţi-vă cu bucurie, viaţa.