Sunt hotărăt. Vreau să emigrez.
Ce am de făcut ?

Canada are nevoie de imigranţi. Nu toţi candidaţii sunt însă acceptaţi. Se face o selecţie.

Completaţi formularul de selecţie online pe www.emigrarecanada.ro, sau la oricare birou VIA Canada

Vom compara datele dvs cu cerinţele pentru emigrare.

Vă vom convoca la un interviu, dacă îndepliniţi cerinţele.

La interviu, vom verifica informaţiile dvs. Vom solicita ulterior să probaţi aceste informaţii, prin acte. Veţi face o vizită medicală. Vi se va verifica cazierul.

Dacă nu sunt probleme, vi se va elibera viza de emigrare.

Viza vă permite să intraţi în Canada ca imigrant. La sosire, intraţi într-un program de ajutor oferit noilor veniţi. Ajutorul vizează găsirea unei locuinţe, ocuparea unui loc de muncă. Aveţi acces gratuit la şcoală de limbă engleză / franceză.


Introduceti adresa de e-mail pentru a primi noutati si oferte promotionale din partea ViaCanada.

Testare Online

VERIFICAM ELIGIBILITATEA DVS PENTRU TOATE PROGRAMELE DE EMIGRARE SI PENTRU TOATE REGIUNILE CANADEI

Atentie! Conditiile pentru emigrare se schimba mereu.
Asigurati-va ca veti putea depune Cererea de Emigrare in interval de maximum 30 zile de la data la care faceti acest test, altfel rezultatul testului se anuleaza. Faceti testul doar atunci cand stiti ca vreti si puteti continua procesul de emigrare.

Date personale:
Nume:
Prenume:
Tara:
Tara unde va aflati in prezent. Alegeti ALTA TARA in caz ca locuiti in afara Romaniei ori a Republicii Moldova (ex daca locuiti in Italia, Spania, Franta alegeti ALTA TARA)
Judetul:
Varsta:
Starea civila:
Telefon Fix: includeti prefixul
Telefon Mobil:
E-mail:
Specificati o adresa de e-mail la care va putem contacta
Ceilalti membri de familie:
Copii:
Precizati numarul de copii pe care ii aveti si doriti sa va insoteasca in Canada. Puteti include doar copii ce intrunesc conditiile din definitia COPIL DEPENDENT.
Click aici pentru a citii definitia COPIL DEPENDENT
Pana in 12 ani:
Intre 13-21 ani:
Studii
Precizati nivelul cel mai inalt de studii pe care le-ati absolvit.
Actul obtinut in urma absolvirii:
Ati obtinut o alta diploma decat cea de mai sus?
Da Nu
Experienta in munca din ultimii 10 ani:
Precizati vechimea in munca din ultimii 10 ani. Inscrieti perioadele in care ati lucrat legal si ati fost remunerat. Includeti stagiul militar. Includeti practica din timpul studiilor. Inscrieti doar perioadele in care ati lucrat intr-o ocupatie calificata. Excludeti perioadele in care ati lucrat in oricare din ocupatiile clasificate in urmatoarle grupe COR: 411, 413, 42, 43, 44, 511, 513, 5142, 5152, 5153, 5161, 5162, 5164, 5169 cu exceptia 516911 si 516912, 52 cu exceptia 5222 si 5241, 53, 5414, 5419, 63, 7125, 7133, 7224, 7234, 731115, 731116, 731201, 731202, 731203, 731204, 731209, 731210, 731211, 7513, 7514, 7516, 7544, 81 cu exceptia 8111, 82, 83. Accesati COR aici
Experienta:
Ati lucrat in ultimii 10 ani ca angajat legal si platit, angajat pe un acelasi post cel putin 1 an continuu (min.1560 ore de munca/an) cu norma intreaga (min. 30 ore/saptamana) sau echivalent cu norma redusa (ex. 3 ani continuu pt angajare cu 10 ore/sapt), pe un post clasificat in grupele 1, 2, 3 sau 7 conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania (posturi de conducere grupa 1 sau posturi ce necesita nivel de instruire 4 studii superioare sau nivel de instruire 3 studii medii sau post-liceale, sau pt grupa 7 posturi ce necesita scoala profesionala)?

DA   NU
Accesati Clasificarea Ocupatiilor din Romania aici

Experienta in munca din ultimii 5 ani:
Precizati vechimea in munca din ultimii 5 ani. Inscrieti perioadele in care ati lucrat legal si ati fost remunerat. Includeti stagiul militar. Includeti practica din timpul studiilor. Inscrieti doar perioadele in care ati lucrat intr-o ocupatie calificata. Excludeti perioadele in care ati lucrat in oricare din ocupatiile din grupa majora 9 COR (accesati grupa majora 9 COR aici)
Experienta:
Limbile Oficiale:
Bifati nivelul dvs.
Franceza:
deloc/incepatorintermediaravansat
Engleza:
deloc/incepatorintermediaravansat
INCEPATOR = Pot comunica in situatii simple si uzuale care presupun un schimb de informatii simplu si direct pe teme si despre activitati familiare. Pot sa particip la discutii foarte scurte, chiar daca, in general, nu inteleg suficient pentru a intretine o conversatie. Pot descrie cu mijloace simple familia mea, mediul inconjurator si pot evoca subiecte familiare si obisnuite sau care corespund nevoilor imediate. Inteleg expresii si cuvinte uzuale frecvent intalnite pe teme ce au relevanta imediata pentru mine personal (de ex., informatii simple despre mine si familia mea, cumparaturi, zona unde locuiesc, munca). Inteleg punctele esentiale din anunturi si mesaje scurte, simple si clare.

INTERMEDIAR = inteleg vorbirea standard clara pe teme referitoare la activitatea profesionala, scoala, petrecerea timpului liber etc. Pot sa inteleg ideea principala din multe programe radio sau TV pe teme de actualitate sau de interes personal sau profesional, daca sunt prezentate intr-o maniera relativ clara. Pot sa fac fata in majoritatea situatiilor care pot sa apara in cursul unei calatorii printr-o regiune unde este vorbita limba. Pot sa particip fara pregatire prealabila la o conversatie pe teme familiare, de interes personal sau referitoare la viata cotidiana (de ex. familie, petrecerea timpului liber, calatoriile, activitatea profesionala si actualitati).

AVANSAT = Inteleg conferinte si discursuri destul de lungi. Pot urmari chiar si o argumentare complexa. Pot sa inteleg programe de televiziune si filme fara prea mare efort. Pot sa ma exprim fluent si spontan, fara a fi nevoie sa-mi caut cuvintele in mod prea vizibil. Pot sa utilizez limba in mod flexibil si eficient in relatii sociale si in scopuri profesionale. Pot sa-mi formulez ideile si punctele de vedere cu precizie si sa-mi conectez interventiile bine cu cele ale interlocutorilor mei.
Relatii in Canada/ legaturi cu Canada:
Dvs aveti rude in Canada?
DA NU
Ruda:
Provincia:
Statut:
Dvs ati fost legal in Canada in ultimii 10 ani?
DA NU
Provincia:
Scop sejur:
Dvs ati absolvit cel putin 2 ani de studii in Canada intr-un program de studii cu norma intreaga (minim 15 de ore pe saptamana) de nivel secundar sau post-secundar si de durata min 2 ani?
DA NU
Provincia:
Dvs ati lucrat cel putin 1 an cu norma intreaga intr-o ocupatie calificata, legal in Canada?
DA NU
Provincia:
Dvs aveti o oferta de munca avizata de Service Canada (Employment Canada)?
DA NU
Fonduri necesare
Trebuie sa va finantati proiectul de emigrare:
Aveti nevoie de minimum 3.900 euro/ o persoana, respectiv 5.900 euro/ o familie de 2 persoane + circa 1.000 euro/copil minor. Dispuneti de aceste fonduri?
Dispuneti de fondurile necesare pentru emigrare?

DA   NU
 
Dvs sau vreunul din membrii familiei dvs, sotul/sotia/partenerul/partenera sau oricare din copiii dvs sau ai sotului/sotiei care va insotesc in Canada?
Ati fost sau sunteti in prezent arestat, condamnat sau cercetat penal?

DA   NU
Ati suferit sau suferiti de boli grave fizice sau mentale?

DA   NU
Sunt de acord cu termenii si conditiile de colaborare

DA   NU

Noutati, evenimente

Pregatire Franceza pt candidatii cu destinatie Provinicia Quebec