Edmonton Canada

Capitala provinciei canadiene Alberta, Edmonton este unul dintre orasele prospere ale lumii. O economie dinamica, a carei crestere se leaga de rezervele de titei din zona. Al doilea oras ca marime al Provinciei, dupa Calgary, cu o populatie de 1.081.300 de locuitori (recensamant 2007), Edmonton este un reper demn de luat in seama pentru toti cei care aplica pentru emigrare in Canada sau emigrare Alberta. Situat in chiar centrul provincei, Edmonton se afla la o altitudine de 668m, relieful din jur fiind de la campie la dealuri domoale, brazdate de vai adanci. Raul The North Saskatchewan traverseaza orasul.

Primul european care a pus piciorul in zona in care se afla astazi orasul Edmonton este Anthony Henday, cel care in 1754 a incercat sa puna bazele comertului de blanuri cu populatia bastinasa. Ceea ce in 1795 a prins contur, Fort Edmonton devenind un important centru comercial pentru Hudson’s Bay Company, pentru ca in 1905 sa devina capitala provinciei Alberta.

Economia extrem de dinamica este insa  pricipalul motiv pentru care oameni din toata lumea aplica pentru emigrare in Edmonton. Companii de renume ca: IBM, Telus, Intuit Canada, Canadian Western Bank, BioWare, Matrikon, General Electric sau Stantec Inc. au ales orasul Edmonton tocmai pentru potentialul economic urias.
Consecinta fireasca este o piata dinamica a locurilor de munca. In plus, locurile de munca sunt, aici, printre cel mai bine platite din lume. Iata de ce Edmonton ii atrage ca un magnet pe cei care au in plan emigrarea in Canada.

Dar ce poate fi mai fascinant pentru cei care iau in calcul emigrarea in Alberta decat un oras intesat de muzee si galerii (exista nu mai putin de 70 de muzee in Edmonton, dintre care Royal Alberta Museum este, de departe, cel mai cunoscut), cu o viata culturala concentrata in focare ca: Francis Winspear Centre of Music, Citadel Theatre, Varscona Theatre, University of Alberta etc. Mai mult, festivaluri cu traditie condimenteaza cu performance-uri, evenimente si concerte de tot felul viata tinerilor din Edmonton, motiv pentru care a fost supranumit “Orasul Festival”. Tuturor acelora care vor sa il viziteze, fie pentru a lua parte la viata culturala si sociala incandescenta de pe durata festivalurilor, fie pentru scopuri de afaceri, le sta la dispozitie o lista impresionanta de site-uri de rezervare hotel in Edmonton.

Tinerii care vor sa emigreze in Edmonton vor descoperi un oras fascinant, cu o viata de noapte concentrata in puburi si cluburi dintre cele mai avangardiste ca design interior si mai primitoare ca atmosfera.
Pentru cei care prefera o viata mai sportiva, si aici au de unde alege, incepand cu echipele universitare, pana la marile echipe de rugby si de basket. Totodata, Edmontonul detine si o pista pentru raliuri, in preajma Aeroportului International.