Matematica, Informatica, Statistica

Diploma universitate

Matematica
Efectueaza cercetare in domeniul teoriilor matematice si dezvolta si aplica tehnici matematice pentru rezolvarea problemelor in diverse domenii ale stiintei, inginerie, afaceri etc. Matematicienii lucreaza in universitati, scoli, firme de experti.

Salar mediu: 25,99 $ CAD / ora

Informatica
Analizeaza cerintele de prelucrare a informatiei, proiecteaza sisteme de calcul care sa raspunda acestor cerinte sau sa efectueze calculul cerut, creeaza si analizeaza bazele de date si supervizeaza programatorii. Programatorii creeaza programe informatice pentru diverse utilizari. Ei isi practica profesia in firme de consultanta si servicii in informatica si in departamentele informatice ale institutiilor publice sau private.

Salar mediu: 23,50 $ CAD / ora

Statistica
Statisticienii fac cercetari teoretice in statistica, elaboreaza tehnici statistice si le aplica pentru rezolvarea unor probleme in stiinta, inginerie, comert si stiinte sociale. Matematicienii, statisticienii si actuarii lucreaza in universitati, banci, si societati de fiducie, companii de asigurare, firme de experti.

Salar mediu: 25,99 $ CAD / ora

Probabilitati si Statistica
Matematicienii si statisticienii fac cercetari teoretice in matematica si statistica, elaboreaza tehnici matematice si statistice si le aplica pentru rezolvarea unor probleme in stiinta, inginerie, comert si stiinte sociale. Matematicienii si statisticienii lucreaza in universitati, banci, si societati de fiducie, companii de asigurare, firme de experti.

Salar mediu: 24,97 $ CAD / ora

Actuariat
Actuarii aplica principiile matematicii, statisticii, probabilitatilor si teoriei riscului pentru evaluarea incidentei financiare eventuale in circumstante viitoare. Actuarii lucreaza in universitati, banci, si societati de fiducie, companii de asigurare, firme de experti.

Salar mediu: 24,97 $ CAD / ora