Subingineri si tehnicieni

Diploma Postliceala / Colegiu universitar / Subingineri

Chimie
Subinginerii si tehnicienii chimisti asigura asistenta si servicii tehnice sau pot sa lucreze independent in domeniul ingineriei chimice, in cercetare si analize biochimice si chimice, in chimia industriala, controlul calitatii chimice si protectia mediului. Lucreaza in laboratoare de cercetare, de dezvoltare a si control al calitatii, in firme de experti si inginerie, in industria chimica, petrochimie si produse farmaceutice, precum si in multe alte industrii de fabricatie, de prelucrare si in servicii publice, in domeniul sanatatii si al educatiei, ca si pentru guvern.

Salar mediu: 19,99 $ CAD / ora

Mecanica
Furnizeaza asistenta tehnica si servicii in domeniul ingineriei mecanice, cum ar fi: proiectarea, fabricarea, intretinerea si testarea masinilor, pieselor, uneltelor, sistemelor de incalzire si ventilatie, producerea si conversia energiei. Ei isi practica profesia in firme de consultanta in inginerie, de fabricatie si prelucrare, precum si in institutii si agentii guvernamentale, dar si pe cont propriu.

Salar mediu: 21,99 $ CAD / ora

Constructii
Tehnologii si tehnicienii din domeniul constructiilor civile asigura un suport si servicii tehnice oamenilor de stiinta, inginerilor si altor specialisti in domenii cum ar fi ingineria structurilor, constructii urbane, proiectarea si supravegherea lucrarilor de constructii, drumuri si poduri, transporturi, inginerie hidro-economica, geotehnica si protectia mediului inconjurator. Acestia din urma muncesc in firme de consultanta, antreprize de constructii, servicii si lucrari publice, si de transport si alte servicii guvernamentale, precum si in numeroase alte sectoare industriale.

Salar mediu: 21,99 $ CAD / ora

Industrie alimentara
Lucreaza in fabricatia, crearea de retete si controlul produselor alimentare si al procesului de fabricatie. Ei isi practica profesia in diverse intreprinderi specializate de fabricatie a produselor alimentare.

Salar mediu: 20,09 $ CAD / ora

Tehnologii de fabricatie
Tehnologii de fabricatie fabrica, repara, intretin, regleaza si monteaza diverse instrumente industriale. Lucreaza in diverse fabrici si uzine de productie industriala, cum ar fi companiile generatoare de energie nucleara si hidroelectrica, companii miniere, petrochimice si de gaz natural, de fabricatie si de intretinere de instrumente industriale si alte companii de fabricatie.

Salar mediu: 20,00 $ CAD / ora

Industrie / Productie industriala
Tehnicienii din productia industriala repara, intretin, regleaza si monteaza diverse instrumente industriale. Lucreaza in diverse fabrici si uzine de productie industriala, cum ar fi companiile generatoare de energie nucleara si hidroelectrica, companii miniere, petrochimice si de gaz natural, de fabricatie si de intretinere de instrumente industriale si alte companii de fabricatie.

Salar mediu: 23,99 $ CAD / ora

Materiale / Transformarea materialelor
Subinginerii si tehnicienii din acest domeniu acorda suport sau servicii tehnice pentru elaborarea studiilor asupra proprietatiilor si a caracteristicilor diverselor materiale, planificarea, conceperea si punerea in practica a masinilor si a procedeelor pentru concentarea, extragerea si tratarea materialelor cum ar fi ceramica, materialele semi-conductoare si materialele compuse. Lucreaza pentru firme de inginerie – consiliere, companii miniere, de tratare si fabricare a materialelor.

Salar mediu: 20,00 $ CAD / ora

Mase plastice
Suinginerii si tehnicienii specialisti in mase plastice asigura suport si servicii tehnice sau pot sa lucreze pe cont propriu, in domeniul ingineriei chimice, a controlului calitatii chimice maselor plastice si protectia mediului. Lucreaza in laboratoare, in industria chimica.

Salar mediu: 20,00 $ CAD / ora

Metalurgie
Subinginerii si tehnicienii din acest domeniu acorda suport sau servicii tehnice pentru elaborarea studiilor asupra proprietatiilor si a caracteristicilor metalelor, planificarea, conceperea si punerea in practica a masinilor si a procedeelor pentru concentarea, extragerea si tratarea metalelor si a aliajelor. Lucreaza pentru firme de inginerie – consiliere, companii miniere, de tratare si fabricare a metalelor.

Salar mediu: 17,00 $ CAD / ora

Aeronave: Avionica, Intretinerea aeronavelor, Constructii aeronave
Tehnicienii din cosntructia si intretinerea aeronavelor asigura suport si servicii tehnice in constructia de aeronave. De asemenea, ei intretin, efectueaza revizia tehnica, modifica si testeaza structurile aeronavelor si sistemele mecanice si hidraulice ale acestora. Lucreaza in intreprinderi de fabricare, de intretinere, de reparatie si de revizie a aeronavelor, pentru linii aeriene, pentru fortele armate sau alti operatori de aeronave.

Salar mediu: 20,00 $ CAD / ora

Mineralurgie
Tehnologii si tehnicienii in mineralurgie asigura suport tehnic si servicii sau pot sa lucreze pe cont propriu, in domeniul exploatarii miniere, petroliere si de gaz natural, mineralogie, metalurgie extractiva si protectia mediului. Lucreaza pentru societati petroliere si miniere, pentru guvern, ca si pentru diverse intreprinderi din sectoarele de fabricatie, constructii si servicii publice.

Salar mediu: 17,00 $ CAD / ora

Asigurari si Servicii financiare
Functionarii din asigurari si servicii financiare studiaza si evalueza cererile de asigurare pentru a determina care sunt riscurile ce trebuie sa fie acoperite si pentru a fixa ratele astfel ca acoperirea sa fie in functie de politica companiei. Lucreaza in sediile si sucursalele companiilor de asigurare. Functionarii din servicii financiare acorda suport si consiliere in probleme financiare. Lucreaza in banci si alte entitati financiare.

Salar mediu: 17,00 $ CAD / ora

Logistica in transporturi
Tehnicienii in logista transporturilor supravegheaza si coordoneaza munca soferilor de camioane, autobuze etc., a operatorilor de metrou si alte vehicule de transport in comun, a soferilor de taxi si limuzine. Controleaza de asemenea panourile de semnalizare. Lucreaza pentru intreprinderi de transport rutier sau urban in comun.

Salar mediu: 16,99 $ CAD / ora

Tehnici de laborator medical
Tehnicienii de laborator medical efectueaza teste curente de laborator medical si regleaza, curata si intretin materialul de laborartor medical. Lucreaza in laboratoarele medicale din spitale, clinici, institute de cercetare, universitati si laboratoare de cercetare guvernamentale.

Salar mediu: 15,00 $ CAD / ora

Tehnici de laborator in chimie
Tehnicienii chimisti asigura asistenta si servicii tehnice sau pot sa lucreze independent in domeniul ingineriei chimice, in cercetare si analize biochimice si chimice, in chimia industriala, controlul calitatii chimice si protectia mediului. Lucreaza in laboratoare de cercetare, de dezvoltare a si control al calitatii, in industria chimica, petrochimie si produse farmaceutice, precum si in multe alte industrii de fabricatie.

Salar mediu: 16,00 $ CAD / ora

Tehnici de laborator in industria alimentara
Tehnologii si tehnicienii din industria alimentara lucreaza in fabricatia, crearea de retete si controlul produselor alimentare si al procesului de fabricatie. Ei isi practica profesia in diverse intreprinderi specializate de fabricatie a produselor alimentare.

Salar mediu: 20,09$ CAD / ora

Management hotelier
Tehnicienii in management hotelier planifica, organizeaza, conduc si controleaza activitatea unei unitati hoteliere sau a unui departament dintr-o unitate hoteliera. Ei isi practica profesia in hoteluri, moteluri, statiuni turistice, camine pentru cazare tineri si alte unitati de cazare.

Salar mediu: 16,41 $ CAD / ora

Servicii Alimentatie publica
Tehnicienii specializati in alimentatie publica supravegheaza si coordoneaza activitatile lucratorilor care pregatesc, distribuie si servesc alimentele. Lucreaza in spitale si alte institutii de sanatate, in restaurante si alte servicii de alimentatie publica.

Salar mediu: 16,99 $ CAD / ora

Arhitectura
Tehnologii si tehnicienii din arhitectura pot lucra independent sau sa ofere suport tehnic arhitectilor si inginerilor-proiectanti in constructii civile prin efectuarea de cercetari, realizarea de desene, machete, devizuri si contracte, si asigurand supravegherea proiectelor aflate in constructie. Tehnologii si tehnicienii in arhitectura lucreaza in firme de arhitectura si constructii si ca angajati ai statului.

Salar mediu: 17,00 $ CAD / ora

Tehnici de estimare si evaluare in constructii
Evaluatorii in constructii analizeaza costurile si realizeaza evaluarea proiectelor de constructii civile, de arhitectura sau de constructii electrice, mecanice si structurale. Ei lucreaza pentru firme care construiesc locuinte, cladiri cu destinatie comerciala sau industriala, sau antreprenori in domeniul electricitatii, mecanicii sau al meseriilor, sau pe cont propriu.

Salar mediu: 20,00 $ CAD / ora

Intretinere / Mentenanta industriala
Tehnologii si tehnicienii de intretinere asigura suport si servicii tehnice de instalare, intretinere si reparatie a masinilor industriale fixe, cat si a materialului mecanic. Lucreaza pe santiere sau in uzine de prelucrare, de fabricatie, de servicii publice si alte intreprinderi industriale.

Salar mediu: 19,00 $ CAD / ora

Comert
Representantii de vanzare, engros sau en detail, vand bunuri si servicii societatilor comerciale, industriale sau specializate, ca si altor publicului larg. Lucreaza intr/o gama foarte variata de societati comerciale si reprezentante de servicii si produse in sectoarele produselor din petrol, produse alimentare si bauturi, tutun, imbracaminte si mercerie, articole menajere, vehicule cu motor si piese detasate, servicii turistice, comerciale si de transport. Sunt inclusi si representantii de vanzare care ocupa posturi de control.

Salar mediu: 20,00 $ CAD / ora

Design industrial
Designerii industriali proiecteaza si realizeaza desene pentru produsele fabricate. Lucreaza in intreprinderi de fabricatie si intreprinderi de design sau pot fi lucra ca muncitori autonomi.

Salar mediu: 19,00 $ CAD / ora

Tehnician veterinar
Tehnicienii veterinari ajuta medicii veterinari in prevenirea, diagnosticarea si tratarea bolilor si infectiilor la animale. Lucreaza in cabinete private sau in laboratoare, clinici veterinare, pentru guvern sau in industrie.

Salar mediu: 13,00 $ CAD / ora

Electronica
Tehnologii si tehnicienii in inginerie electronica si electrica pot lucra independent sau sa asigure servicii auxiliare si tehnice in materie de proiectare, definitivare, testare, productie si exploatare a materialului si a sistemelor electrice si electronice. Lucreaza in intreprinderi de servicii publice de electricitate, intreprinderi de comunicatie, pentru uzine de fabricare a materialelor electrice si electronice, in societati de consultanta tehnica, pentru guvern si intr-o gama larga de domenii industriale de fabricatie, prelucrare si transport.

Salar mediu: 19,00 $ CAD / ora

Medicina nucleara
Tehnicienii din medicina nucleara opereaza aparatura nucleara in vederea diagnosticarii si a administrarii de tratamente impotriva bolilor. Ei isi practica profesia in spitale, centre de tratament, clinici si laboratoare.

Salar mediu: 18,00 $ CAD / ora

Radiografie / Radiologie
Tehnicienii radiologi opereaza aparatura de radiologie si de radioterapie pentru a produce imagini ale structurilor corpului in vederea diagnosticarii ranilor si bolilor, respectiv pentru a administra tratamente cu radiatii. Ei isi practica profesia in spitale, centre de tratare a cancerului, clinici si laboratoare de radiologie.

Salar mediu: 18,00 $ CAD / ora

Electrofiziologie medicala
Tehnicienii in electrofiziologie folosesc aparate de electrofiziologie in scopul de a ajuta medicii pentru diagnosticarea bolilor si anomaliilor. Lucreaza in clinici, spitale si laboratoare medicale.

Salar mediu: 18,00 $ CAD / ora