Meseriasi

Diploma Scoala Profesionala sau Diploma Bacalaureat calificare Liceu de profil

Tinichigerie auto
Tinichigii auto repara partile afectate ale caroseriilor si garniturilor interioare ale automobilelor. Lucreaza pentru concesionari de automobile, in ateliere de caroserie si in centre de estimare. Pot sa lucreze si in uzine de fabricare si motare de automobile.

Salar mediu: 22,00 $ CAD / ora 34 400 $ CAD / an

Tamplar
Tamplarii construiesc, ridica, asambleaza, intretin si repara lucrarile din lemn, pal, sau alte materiale. Lucreaza pentru companii de constructii, pentru servicii de intretinere in uzine, santiere de cosntructie sau pe cont propriu.

Salar mediu: 18,00 $ CAD / ora 28 000 $ CAD / an

Sculer Matriter
Confectioneaza, repara si ajusteaza matrite, unelte, dispozitive de ghidare, armaturi si sabloane facute la comanda, prototip sau speciale. Ei isi practica meseria in special in industria de fabricatie, precum si in ateliere de fabricatie a matritelor si preselor.

Salar mediu: 17,00 $ CAD / ora 26 550 $ CAD / an

Modelor
Tehnologii si tehnicienii din modelarea si finisarea produselor din beton, argila sau piatra fabrica si finiseaza produsele din aceste materiale. Opereaza pe masinile care sunt folosite pentru fabricarea acestor produse. Lucreaza in intreprinderi care fabrica produse pe baza de beton, argila si piatra.

Salar mediu: 17,00 $ CAD / ora 26 550 $ CAD / an

Strungar / Frezor pe MU CN
Strungarii si frezorii regleaza, fac sa functioneze sau supravegheaza masinile de taiat metalul concepute pentru munca repetitiva. Lucreaza in industriile fabricatie si in ateliere de fabricare a pieselor.

Salar mediu: 14,00 $ CAD / ora 21 850 $ CAD / an

Zidar
Zidarii finiseaza betonul proaspat facut, aplica produsele curatire si de tratare a suprafetelor, instaleaza, intretin si refac diferitele structuri de zidarie. Sunt angajati de antreprenori in constructii, antreprenori in ciment si de fabricanti de produse prefabricate din beton sau pot sa lucreye pe cont propriu.

Salar mediu: 22,00 $ CAD / ora 34 400 $ CAD / an

Zugrav
Zugravii si decoratorii aplica zugaveala, tapet si alte finisaje pe suprafetele interiaore si exterioare ale cladirilor si a altor structuri. Acestia lucreaza pentru companiile de constructie, pentru antreprenori de intretinere a cladirilor sau pe cont propriu.

Salar mediu: 18,00 $ CAD / ora 28 000 $ CAD / an

Instalator
Instalatorii instaleaza, repara si intretin conductelor, accesoriile si celelate materiale de instalatie care servesc la distribuirea apei si la evacuarea apelor uzate in case private si in cladiri comerciale si industriale. Lucreaza pentru antreprenori in instalatii, in servicii de intretinere a diverselor uzine si a altor intreprinderi sau pe cont propriu.

Salar mediu: 17,00 $ CAD / ora 26 500 $ CAD / an

Izolator
Izolatorii instaleaza materialele de izolatie pe sistemele de instalatie de apa, de tratare a aerului, de incalzire, de racire, de congelare, pe conducte sau pe cuvele presurizate, pe pereti cladirilor si a altor structuri pentru prevenirea si reducerea pierderii caldurii, a frigului, a zgomotului sau focului. Lucreaza pentru companii de constructii, intreprinderi de izolatie sau pe cont propriu.

Salar mediu: 14,00 $ CAD / ora 21 850 $ CAD / an

Structurist
Structuristii acorda suport si servicii tehnice inginerilor sau altor profesionisti din domeniul ingineriei constructiilor, ingineriei municipale, transporturilor, ingineriei hydro-economice, geo-tehnice si protectiei mediului. Lucreaza in firme de ingineri, de constructie, in servicii de lucrari publice si de transport, precum si alte servicii guvernamentale si in numeroase alte sectoare industriale.

Salar mediu: 22,00 $ CAD / ora 34 400 $ CAD / an

Fierar betonist
Fierarii beronisti aplica fierbetonul, fac si refac diferitele structuri de zidarie. Sunt angajati de antreprenori in constructii, antreprenori in ciment si de fabricanti de produse prefabricate din fierbeton sau pot sa lucreze pe cont propriu.

Salar mediu: 22,00 $ CAD / ora 34 400 $ CAD / an

Betonist preparator betoane
Betonistii elaboreaza si finiseaza betonul, aplica produsele curatire si de tratare a suprafetelor, instaleaza, intretin si refac diferitele structuri de zidarie. Sunt angajati de antreprenori in constructii, antreprenori in ciment si de fabricanti de produse prefabricate din beton sau pot sa lucreze pe cont propriu.

Salar mediu: 22,00 $ CAD / ora 34 400 $ CAD / an

Faiantar Gresier Pavoator
Acesti muncitori acopera peretii exteriori si interiori, pardoselile si tavanele, cu gresie, faianta, marmura sau mozaic. Lucreaza in constructii, pentru antreprenori sau pe cont propriu.

Salar mediu: 16,00 $ CAD / ora 25 000 $ CAD / an

Dulgher
Dulgherii construiesc, ridica, asambleaza, intretin si repara lucrarile din lemn, pal, sau alte materiale. Lucreaza pentru companii de constructii, pentru servicii de intretinere in uzine, santiere de cosntructie sau pe cont propriu.

Salar mediu: 16,00 $ CAD / ora 25 000 $ CAD / an