Mecanici

Diploma Scoala Profesionala sau Diploma Bacalaureat calificare Liceu de profil

Mecanic utilaj greu santier
Mecanicii de utilaj greu repara, regleaza si intretin utilajul greu necesar pentru contructii, transport, exploatari forestiere, miniere, petroliere si de gaz natural, de defrisare, agricultura etc. Lucreaza pentru intreprinderi proprietare de utilaj greu, pentru concesionari, pentru societati de transport in comun etc.

Salar mediu: 15.00 $ CAD / ora 23 400 $ CAD / an

Mecanica agricola
Mecanicii agricoli repara, regleaza si intretin utilajul necesar pentru agricultura, defrisare, pentru contructii si transport in agricultura etc. Lucreaza pentru intreprinderi proprietare de utilaj greu, pentru concesionari, pentru societati de transport in comun etc.

Salar mediu: 16.00 $ CAD / ora 25 000 $ CAD / an

Mecanic auto
Mecanicii si reparatorii de autovehicule inspecteaza elementele mecanice, electrice si electronice ale automobilelor, le repara si le intretin. Lucreaza pentru concesionari de automobile, pentru statiuni de service si garaje. Acest grup de baza cuprinde si reparatorii de automobile care efectueaza primele reparatii si imlocuiesc piesele elementelor mecanice ale automobilelor nou asamblate. Lucreaza in uzine de fabricatie ale automobilelor.

Salar mediu: 15.00 $ CAD / ora 23 400 $ CAD / an

Mecanic ascensoare
Mecanicii de ascensoare instaleaza, intretin si repara ascensoarele, scarile rulante, trotuarele rulante si alte echipamente asemanatoare. Lucreaza pentru intreprinderi de constructii si de intretinere de ascensoare.

Salar mediu: 21.00 $ CAD / ora 32 800 $ CAD / an

Mecanic masini fixe
Mecanicii de masini fixe folosesc si intretin diversele tipuri de masini fixe si auxiliare pentru incalzirea, iluminarea si alimentarea cu energie si cu alte servicii utilitare a imobilelor comerciale, industriale si institutionale si a altor locuri de munca. Lucreaza in uzine industriale si de fabricatie, in spitale, universitati, institutii guvernamentale, hoteluri si alte localuri comerciale si publice.

Salar mediu: 16.00 $ CAD / ora 25 000 $ CAD / an

Mecanic motoare diesel
Mecanicii si reparatorii de motoare diesel inspecteaza elementele mecanice, electrice si electronice ale acestora, le repara si le intretin. Lucreaza pentru societatile de transport si de comert care au ateliere de intretinere si reparatie. Acest grup de baza cuprinde si reparatorii de motoare diesel care efectueaza primele reparatii si imlocuiesc piesele elementelor mecanice ale motoarelor nou asamblate. Lucreaza in uzine de fabricatie.

Salar mediu: 15.00 $ CAD / ora 23 400 $ CAD / an

Mecanic control electronic
Mecanicii in control electronic asigura servicii auxiliare si tehnice a echipamentelor care functioneaza prin control electronic. Lucreaza in intreprinderi de pentru uzine de fabricare a materialelor electronice, intr-o gama larga de domenii industriale de fabricatie, prelucrare si transport.

Salar mediu: 15.00 $ CAD / ora 23 400 $ CAD / an

Mecanic vehicule grele rutiere
Mecanicii si reparatorii de autobuze si de camioane grele de transport rutier inspecteaza elementele mecanice, electrice si electronice ale acestora, le repara si le intretin. Lucreaza pentru statiuni de service si garaje specializate, pentru societatile de transport si de comert care au ateliere de intretinere si reparatie. Acest grup de baza cuprinde si reparatorii de vehicule grele care efectueaza primele reparatii si imlocuiesc piesele elementelor mecanice ale vehiculelor nou asamblate. Lucreaza in uzine de fabricatie.

Salar mediu: 15.00 $ CAD / ora 23 400 $ CAD / an

Mecanic intretinere industriala
Mecanicii de santier si mecanicii industriali instaleaza, intretin, cauta cauza panelor si repara masinile industriale fixe, cat si materialul mecanic. Lucreaza pe santiere sau in uzine de prelucrare, de fabricatie, de servicii publice si alte intreprinderi industriale.

Salar mediu: 19.00 $ CAD / ora 29 640 $ CAD / an

Automatist
Mecanicii din acest grup efectueaza reparatia si intretinerea masinilor de distributie automate. Lucreaza in ateliere specializate in repararea acestor masini.

Salar mediu: 16.00 $ CAD / ora 25 000 $ CAD / an

Frigotehnist
Frigotehnistii instaleaza, intretin, repara si fac revizii tehnice ale instalatiilor de racire si de climatizare de tip comercial sau industrial si ale sistemelor combinate de incalzire, ventilatie si racire. Lucreaza pentru antreprenori in climatizare, in diverse industrii, pentru supermarketuri, in intreprinderi care comercializeaza si asigura intretinerea acestor sisteme. Acest grup de baza cuprinde si mecanicii din transportul la rece.

Salar mediu: 19.00 $ CAD / ora 29 640 $ CAD / an