Constructii

Diploma universitate

Inginer constructii
Proiecteaza, planifica si conduc proiecte de executie constructii sau de reparatii de structuri, cum ar fi: cladiri, drumuri, aeroporturi, autostrazi, cai ferate, poduri, baraje, porturi, sisteme de servicii de autostrazi si de transport, sisteme de distributie a apei, de canalizare si de salubritate. Inginerii constructori se pot specializa si in analiza fundatiilor, controlul cladirilor si structurilor, urbanism si amenajarea teritoriului. Ei isi practica profesia in firme de constructii, firme de consultanta in inginerie, in institutii municipale si guvernamentale, dar pot lucra si pe cont propriu.

Salar mediu: 27,94 $ CAD / ora

Diploma Postliceala / Colegiu universitar / Subingineri

Tehnicieni constructii

Tehnologii si tehnicienii din domeniul constructiilor civile asigura un suport si servicii tehnice oamenilor de stiinta, inginerilor si altor specialisti in domenii cum ar fi ingineria structurilor, constructii urbane, proiectarea si supravegherea lucrarilor de constructii, drumuri si poduri, transporturi, inginerie hidro-economica, geotehnica si protectia mediului inconjurator. Acestia din urma muncesc in firme de consultanta, antreprize de constructii, servicii si lucrari publice, si de transport si alte servicii guvernamentale, precum si in numeroase alte sectoare industriale.

Salar mediu: 21,99 $ CAD / ora

Tehnicieni evaluatori

Evaluatorii in constructii analizeaza costurile si realizeaza evaluarea proiectelor de constructii civile, de arhitectura sau de constructii electrice, mecanice si structurale. Ei lucreaza pentru firme care construiesc locuinte, cladiri cu destinatie comerciala sau industriala, sau antreprenori in domeniul electricitatii, mecanicii sau al meseriilor, sau pot fi muncitori autonomi.

Salar mediu: 23,97 $ CAD / ora

Diploma Scoala Profesionala sau Diploma Bacalaureat calificare Liceu de profil

Desenatori in constructii
Desenatorii in constructii pregatesc modele si desene de inginerie si aduna informatii tehnice conexe lucrand in echipe multidisciplinare de inginerie sau ca personal auxiliar pe langa ingineri, arhitecti si designeri industriali, ori independent. Muncesc in firme de consultanta, de constructie, de resurse si de fabricatie, la toate nivelele guvernamentale, precum si intr-o gama larga de institutii variate.

Salar mediu: 20,17 $ CAD / ora

Lacatuserie/Lucratori tabla
Lacatusii si lucratorii in tabla fac parte din grupul format din personal specializat in meserii si muncitori calificati care repara, asigura serviciul dupa vanzare, instaleaza, sau fabrica diverse produse. Acestia lucreaza intr-o gama variata de intreprinderi sau pe cont propriu.

Salar mediu: 20,87 $ CAD / ora

Zidar
Zidarii finiseaza betonul proaspat facut, aplica produsele curatire si de tratare a suprafetelor, instaleaza, intretin si refac diferitele structuri de zidarie. Sunt angajati de antreprenori in constructii, antreprenori in ciment si de fabricanti de produse prefabricate din beton sau pot sa lucreye pe cont propriu.

Salar mediu: 24,00 $ CAD / ora

Zugrav
Zugravii si decoratorii aplica zugaveala, tapet si alte finisaje pe suprafetele interiaore si exterioare ale cladirilor si a altor structuri. Acestia lucreaza pentru companiile de constructie, pentru antreprenori de intretinere a cladirilor sau pe cont propriu.

Salar mediu: 20,00 $ CAD / ora

Structurist
Structuristii acorda suport si servicii tehnice inginerilor sau altor profesionisti din domeniul ingineriei constructiilor, ingineriei municipale, transporturilor, ingineriei hydro-economice, geo-tehnice si protectiei mediului. Lucreaza in firme de ingineri, de constructie, in servicii de lucrari publice si de transport, precum si alte servicii guvernamentale si in numeroase alte sectoare industriale.

Salar mediu: 20,17 $ CAD / ora

Instalator
Instalatorii instaleaza, repara si intretin conductelor, accesoriile si celelate materiale de instalatie care servesc la distribuirea apei si la evacuarea apelor uzate in case private si in cladiri comerciale si industriale. Lucreaza pentru antreprenori in instalatii, in servicii de intretinere a diverselor uzine si a altor intreprinderi sau pe cont propriu.

Salar mediu: 18,00 $ CAD / ora

Preparator beton / Betonist
Preparatorii de beton si betonistii elaboreaza si finiseaza betonul, aplica produsele curatire si de tratare a suprafetelor, instaleaza, intretin si refac diferitele structuri de zidarie. Sunt angajati de antreprenori in constructii, antreprenori in ciment si de fabricanti de produse prefabricate din beton sau pot sa lucreze pe cont propriu.

Salar mediu: 22,00 $ CAD / ora

Fierar betonist
Fierarii beronisti aplica fierbetonul, fac si refac diferitele structuri de zidarie. Sunt angajati de antreprenori in constructii, antreprenori in ciment si de fabricanti de produse prefabricate din fierbeton sau pot sa lucreze pe cont propriu.

Salar mediu: 19,31 $ CAD / ora

Izolator
Izolatorii instaleaza materialele de izolatie pe sistemele de instalatie de apa, de tratare a aerului, de incalzire, de racire, de congelare, pe conducte sau pe cuvele presurizate, pe pereti cladirilor si a altor structuri pentru prevenirea si reducerea pierderii caldurii, a frigului, a zgomotului sau focului. Lucreaza pentru companii de constructii, intreprinderi de izolatie sau pe cont propriu.

Salar mediu: 16,31 $ CAD / ora

Sudor
Sudorii folosesc material si masini pentru sudarea metalelor feroase sau neferoase. Acest grup include de asemenea operatorii de masini sa sudat cu comanda reglabila. Lucreaza in intreprinderi care fabrica elemente scheletelor din otel acier sau alte metale, cazane, masini grele, avioane si vapoare sau alte produse metalice, ca si pentru antreprenorii in domeniul sudurii si in ateliere de sudura pe cont propriu.

Salar mediu: 18,00 $ CAD / ora

Pavaj Faiantor Gresier
Acesti muncitori acopera peretii exteriori si interiori, pardoselile si tavanele, cu gresie, faianta, marmura sau mozaic. Lucreaza in constructii, pentru antreprenori sau pe cont propriu.

Salar mediu: 14,58 $ CAD / ora

Tamplar / Dulgher
Tamplarii si dulgherii construiesc, ridica, asambleaza, intretin si repara lucrarile din lemn, pal, sau alte materiale. Lucreaza pentru companii de constructii, pentru servicii de intretinere in uzine, santiere de cosntructie sau pe cont propriu.

Salar mediu: 20,00 $ CAD / ora

Dulgher
Dulgherii construiesc, ridica, asambleaza, intretin si repara lucrarile din lemn, pal, sau alte materiale. Lucreaza pentru companii de constructii, pentru servicii de intretinere in uzine, santiere de cosntructie sau pe cont propriu.

Salar mediu: 20,00 $ CAD / ora

Macaragiu
Macaragii manevreaza macaralele sau alte masini care sunt folosite pentru ridicarea, deplasarea sau punerea la loc a masinilor, a echipamentelor si a altor obiecte de mari dimensiuni pe santiere de constructie sau zone industriale, porturi, gari feroviare de marfuri, mine la suprafata etc. Lucreaza pentru companii industriale sau companii de constructii, pentru societati miniere sau companii feroviare etc.

Salar mediu: 25,99 $ CAD / ora

Operator utilaj greu
Operatorii de utilaj greu opereaza, repara, regleaza si intretin utilajul greu necesar pentru contructii, transport, exploatari forestiere, miniere, petroliere si de gaz natural, de defrisare, agricultura etc. Lucreaza pentru intreprinderi proprietare de utilaj greu, pentru concesionari, pentru societati de transport in comun etc.

Salar mediu: 19,00 $ CAD / ora